Image

Prezentare proiect

Despre proiect

 
Proiectul "ȘANSE NOI”, Contract POCU/726/6/12/135441, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1 – Creșterea nivelului de calificare al angajaților prin programe de formare continuă corelate cu nevoile pieței muncii- Regiuni mai puțin dezvoltate, Axa prioritară nr. 6 – Educație și competențe. Operațiunea – Creșterea participării la programele de formare profesională continuă, cu accent pe acei adulți, cu un nivel scăzut de calificare și persoanele cu vârsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoașterea și certificarea rezultatelor învățării dobândite în contexte non-formale și informale.

Finanțare

 
Valoarea totală a proiectului este de 4.593.643,35 lei din care:
  • finanțare nerambursabilă: 4.453.724,06 lei;
  • contribuție proprie: 139.919,29 lei.

Obiective

 
Obiectivul general:

Creșterea accesului și participării la formare profesională continuă a 652 persoane angajate pe piața muncii prin formare și activități inovatoare ce favorizează creșterea nivelului de calificare și îmbunătățirea statutului pe piața muncii.

Obiectivele specifice:

OS1. Creșterea interesului de participare la programele de FPC pentru 700 persoane participante la consiliere si sesiuni de promovare a FPC prin activitățile care se vor derula pe o perioadă de 24 luni
OS2. Îmbunătățirea competențelor profesionale și transversale a unui număr de 652 angajați din GT (grup țintă), pe o perioada de 24 luni.
OS3. Dezvoltarea carierei a minim 385 angajați din GT ca urmare a facilitării accesului și participării la acțiuni de sprijin personalizate, modele de formare flexibile, transfer de bune practici și resurse educaționale deschise prin:
  • dezvoltarea carierei pe durata participării la proiect pentru 385 persoane participante la activitățile de formare din proiect prin sprijin personalizat pentru a-și găsi un loc de muncă mai bun sau a ocupa un post superior celui actual;
  • accesul la informații și resurse educaționale deschise care să stimuleze, după încetarea calității de participant, participarea la formare continuă și dorința de adaptare a competențelor la cerințele pieței muncii în continuă schimbare.

Cui se adresează

 
Locația de implementare: Regiunea Nord-Vest (Maramureș, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj) dar și alte regiuni mai puțin dezvoltate, în special cele limitrofe Regiunii Nord-Vest.

Grupul țintă este format din 652 persoane angajate, cu vârsta între 25 și 65 de ani care să se încadreze în cel puțin una din următoarele condiții:

  • să fie persoane cu nivel scăzut de calificare,
  • să fie persoane din mediul rural,
  • sau persoane cu vârsta de peste 40 de ani.

Ce beneficii oferă proiectul

 
  • Participarea la sesiunile de consiliere si tutorat (652 persoane);
  • Participarea la cursuri de formare profesională și workshop-uri, în domeniile:
    1. Contabilitate primara (curs neacreditat);
    2. Competente antreprenoriale - inițiere (curs acreditat ANC);
    3. Ghid de turism (curs acreditat ANC);
    4. Agricultor în culturi vegetale si crescător de animale- calificare (curs acreditat ANC);
    5. Tapițer- calificare (curs acreditat ANC);
    6. Inițiere operare PC (curs neacreditat);
    7. Comunicare limba Engleză (curs neacreditat);
  • Sprijin pentru participanți în vederea găsirii unui loc de muncă mai bun sau pentru a ocupa un post superior celui deținut;
  • Participarea la activități de bună practică, organizate în străinătate, etc.

Durata proiectului

 
24 luni, (perioada 31 Martie 2021 – 30 Martie 2023)
Image

Asociația PROVALOARE este o organizaţie de persoane fizice, neguvernamentală, non profit înfiinţată în temeiul O.G. 26/2000 .

Adresa

Baia Mare, str. George Coşbuc, nr. 5/23
jud. Maramureş, România

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțatede Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020.
© 2021 Asociația PROVALOARE. All Rights Reserved.